Si usted tiene alguna información sobre cómo podemos hacer mejor nuestro nuevo sitio web por favor, póngase en contacto con nosotros y nos gustaría saber de usted.
 
 
De metgesses i doctores


Fundació d'estudis històrics de Catalunya

Juliana Morell, la primera dona de la història amb el grau de doctor. Tot i que tenim constància de metgesses i cirurgianes ben abans (veure més avall), la presència de la dona a les universitats no va començar a normalitzar-se fins a la segona meitat del segle XIX. La primera dona matriculada en una universitat de l'estat espanyol va ser la catalana Maria Elena Maseres que va haver de sol·licitar un permís especial per poder matricular-se a la Facultat de Medicina de Barcelona, l'any 1872.

Francesc Torrent-Guasp (1931-2006),


Cardiòleg amb una teoria revolucionària sobre l'estructura del cor.

Un homenatge a l'hospital del MarLa seva pàgina

Metgesses a Catalunya

Se sap que a la Baixa Edat Mitjana hi havia dones que exercien tasques sanitàries a la Corona d'Aragó. És més clar i freqüent en el cas de les llevadores, entre les quals tenien més prestigi les jueves i de les quals almenys cinc ho foren de la mateixa casa reial. Se sap també el nom de la cirurgiana reial, Cahut, de València, documentada el 1332. Igualment hi ha altres jueves autoritzades per fer de metgesses, per ordres de Pere III.

La primera dona metgessa coneguda a Barcelona a l'època moderna


Josefa Amar és la primera dona metgessa documentada a Barcelona


trinitatsais

Metgesses de Catalunya, un document del col·legi de Metges de Barcelona sobre  la petjada femenina en la sanitat catalana

Pediatria i salut pública

El desig que encara he de veure acomplert dins la medicina   

és veure com es potencia la prevenció de malalties   per sobre de la seva curació.

vallbona


El Dr Vallbona s'explica a comb.cat

 Archie Cochrane, efectivitat, eficiència i compromís

archieco

El Blog del Metge Digital
  Site Map