Detinguts l'ex-president de l'ICS Josep Prat i l'ex-director del CatSalut Carles Manté

27 de febrer de 2013

Vilaweb.cat

Per suposades factures falses a l'empresa municipal Innova de Reus

La guàrdia civil ha detingut l'ex-president de l'Institut Català de Salut (ICS) i ex-director general de l'empresa municipal Innova de Reus (Tarragona), Josep Prat, i l'ex-director del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté per ordre del Jutjat d'Instrucció 3 de Reus.

Aquest matí, agents de la guàrdia civil han escorcollat el domicili a Tarragona de Prat, i l'empresa de Manté CCM Estratègies i Salut a Mataró (Barcelona), amb presència dels dos ex-càrrecs públics, dins l'anomenada 'Operació Cirurgia'.

Suspès cautelarment l'euro per recepta a Catalunya

15 de febrer de 2013

El TC admet el recurs del govern espanyol i se n'atura l'aplicació durant cinc mesos · El govern recorrerà la suspensió i alerta de les conseqüències econòmiques que tindrà

Vilaweb.cat

Els tutors de Medicina de Família opinen

Desembre de 2012

Udaceba.cat

Video de YouTube


Pla de Salut 2011-2015 - Programa Pacient Expert Catalunya

Gencat. Octubre 2012

Video de YouTubeNovetats de la convocatòria MIR 2012-2013

Setembre 2012

  • El 7% de les places ofertes per a cada titulació, podran ser adjudicades a aspirants que hagin acreditat una discapacitat igual o superior al 33% .
  • L'aspirant amb discapacitat, triarà la plaça i especialitat, segons el número d'ordre obtingut, que consideri compatible amb la seva situació particular, sense que això prejutgi el resultat, positiu o negatiu, del reconeixement mèdic obligatori inicial a què han de sotmetre tots els residents (amb discapacitat o no), en incorporar-se plaça adjudicada.
  • S'establirà una nota de tall per a totes les titulacions: es es fixarà en el 30% de la mitjana aritmètica obtinguda pels deu millors exàmens en cada titulació (en aquesta operació no es tindran en compte els nombres decimals). Per sota de la nota de tall els aspirants seran eliminats i no obtindran número d'ordre.
  • Durada de examen i número de preguntes. Es modificarà el nombre de preguntes dels qüestionaris que passaran a ser de:
225 preguntes més 10 de reserva per a Metges, Farmacèutics, Químics, Biòlegs, Psicòlegs i radiofísics, mantenint la durada de l'examen en 5 hores.

160 preguntes més 10 de reserva per Infermers, augmentant la durada de l'examen a 3 hores i mitja.
  • No hi haurà Admissió provisional a la prova. Tots els requisits de participació, s'han de complir i acreditar-se en el termini de presentació de sol · licituds i es podran aportar també en el termini d'esmena i reclamació a la relació provisional d'admesos i no admesos.
  • La quota de les places ofertes per a Metges que poden ser ocupades per ciutadans nacionals de països no comunitaris que no tenen permís de residència a Espanya, es redueix, i passa a ser del 8% en la primera volta ordinària d'assignació de places.


Pla de Prevenció de la Calor
Agost de 2012

Video de YouTubeEnvelliment de la població i la salutThe Lancet, Early Online Publication, 4 April 2012
doi:10.1016/S0140-6736(12)60519-4

Article d'investigadors, editors de revistes, i representants d'organitzacions no governamentals  expressant la preocupació per la manera com s'expliquen les repercussions sanitàries de l'envelliment de la població.

L'envelliment és mostra sovint en termes negatius, qüestionant la sostenibilitat dels serveis de salut.

Sostenen que, en lloc de ser retratat com un problema, l'augment de la longevitat humana ha de ser un motiu de celebració.


Més a favor de la dieta mediterrània

Blog de farmàcia, març 2012

Aliments com l’oli, les nous, el vi o el cafè contribueixen a la millora de la funció cognitiva en les persones de la 3a edat, i en frenen el declivi propi del pas dels anys.
Un estudi publicat a la revista Journal of Alzheimer’s Disease, encapçalat per la doctora de l’Hospital Clínic de Barcelona, Cinta Valls-Pedret, i elaborat a partir de l’estudi de 447 pacients del Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterrània) així ho ha constatat

 Catàleg del CRAI


productesdelcamp
La
semFYC lliura el premi 'Sense Fum' al FC Barcelona per prohibir el tabac al Camp Nou

Gener de 2012

El premi Sense Fum,  va ser atorgat al FC Barcelona en l'última edició de la Setmana Sense Fum per la seva iniciativa de prohibir el tabac al seu estadi. El president de la semFYC, Josep Basora, va lliurar el premi al president del FC Barcelona, Sandro Rosell.
 
Bàssora va qualificar de "acció modèlica" la iniciativa del FC Barcelona, ja que com a gran institució suposa un exemple en totes les seves accions. Rosell, per la seva banda, va voler recordar la importància del directiu de l'àrea Mèdica, Jordi Monés, com a responsable de la iniciativa Barça Sense Fum i que consisteix a prohibir fumar a totes les instal · lacions esportives del club, inclòs el Camp Nou. A l'acte de lliurament d'aquest premi també va assistir el conseller de Salut català, Boi Ruiz. Cal recordar que la Setmana Sense Fum és una iniciativa del Grup d'Abordatge al Tabaquisme (GAT) de la semFYC que es celebra cada any al voltant del dia mundial sense tabac, el 31 de maig.

El temps
Altres notícies aparegudes a El Metge Digital. cat

Segon semestre 2011
Primer semestre 2011
Segon semestre 2010
Primer semestre 2010
Segon semestre 2009
Maig i juny 2009
Març i abril 09

Gener i febrer  2009
Desembre 2008
Novembre 2008

Octubre 2008
Setembre 2008
Agost 2008
Juliol 2008
Juny 2008
Maig 2008
Abril 2008
Març 2008


El Blog del Metge Digital
  Site Map