Guia de Pràctica Clínica sobre la Depressió Major a l'Adult

Les guies del ministeri. rigor científic i respostes clares

Actualització març de 2009


 

Actualització en farmacologia
ficf_1

UPDATE 2008


Joan-Ramon Laporte, Roser Llop, Montserrat Bosch. Fundació Institut Català de Farmacologia, Universitat Autònoma de Barcelona, HU Vall d’Hebron,


De tot el publicat en les principals revistes de medicina i terapèutica en l’any 2008, han seleccionat com a especialment interessants unes 200 citacions bibliogràfiques. La selecció s’ha fet a través de SIETES  (www.icf.uab.cat, o bé www.sietes.org) i de les notícies i articles d’'interès dels que, de manera periòdica, se n'han fet ressò a través de la web de la FICF.




Fulls d'informació per a pacients de la Societat Catalana de Medicina de Família i Comunitària

camfic 




Eina útil per qualsevol persona amb dubtes sobre la seva salut.



El còlic biliar



Interessant protocol del grup sagessa per atenció primària






El vertigen paroxístic benigne

coclea
El tractament del vertigen paroxístic benigne més efectiu no és farmacològic.

La maniobra d'Epley  provoca els símptomes de la malaltia però al mateix temps aconsegueix esgotar el mecanisme desencadenant. Cliqueu per saber com fer-la adequadament.

Més informació a la sessió on-line de la Societat Catalana d'Otorinolaringologia




L'astènia primaveral

Forum clínic

L'astènia primaveral
En medicina es defineix astènia com una sensació de fatiga i manca de vitalitat generalitzada, tant física com psicològica, que s’acompanya d’una pèrdua de motivació i d’interès per l’entorn. Habitualment l’astènia es presenta de manera constant, i no només després de realitzar una activitat física o intel·lectual intensa.
 












Les Guies de L'Institut Català de la Salut

colesterol_bodego

Les guies de pràctica clínica són una sèrie de recomanacions fonamentades en el coneixement científic per a l'abordatge dels principals problemes de salut.

Estan elaborades per professionals destacats de la institució, mitjançant una revisió sistemàtica de les evidències científiques.

El rigor metodològic amb què han estat fetes, i les revisions realitzades per les societats científiques catalanes i altres organitzacions com són l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques o la Fundació Institut Català de Farmacologia avalen la seva qualitat tècnica.

 




 
El Blog del Metge Digital
  Site Map